Een stadsmeisje in een dorp – zo voelt het nog steeds, ook al verhuisde ik alweer dik vier jaar terug vanuit de binnenstad van Amsterdam naar bos,duin en strand in Castricum. Ontwortelen is soms goed om nieuwe inzichten te krijgen en keuzes te maken; ik veranderde niet alleen van woonplaats, maar ook van beroep. Waar ik als schrijvend journalist honderden geboorteverhalen hoorde, besloot ik dat ik als doula actief wilde bijdragen aan een meer positieve bevalervaring van vrouwen.

Mijn bedrijfsnaam roept wel eens vragen op. Maar het is eigenlijk vrij simpel: ik vind het vrouwenlijf tamelijk briljant. Jouw lichaam dat nieuw leven maakt, baart, voedt, troost en liefheeft – een baby krijgen is het meest bijzondere ‘normale’ dat je in je leven meemaakt.

Als doula en ouderschapscoach ben ik jouw luisterend oor, uitzoekchef, coach en persoonlijke zwangerschapsbegeleider. Iemand met wie je stap-voor-stap keuzes en mogelijkheden doorneemt om zo je persoonlijke bevalwensen in kaart te brengen. Al mijn cliënten krijgen een heerlijke zwangerschapsmassage van anderhalf uur en 50% korting op de eendaagse cursus Simpelweg bevallen – een rechttoe rechtaan zwangerschapscursus waarin jij en je partner in één dag klaargestoomd worden voor een knap staaltje teamwork tijdens de bevalling.

Na de bevalling ben ik ook beschikbaar als postpartum doula en coach voor jonge ouders.

 

 

www.tamelijkbriljant.nl