Ik ben Laurina Cerredo of wel Doula Lau. 

Ik ben "een gewone" doula maar ook rouwdoula. Dit laatste betekent dat ik ook gespecialiseerd en gecertificeerd ben in ondersteuning bij ernstige medische indicatie (baby/moeder) en verlies van zwangerschap/overlijden van de baby.

Een positieve bevallingservaring draagt verder en heeft meer impact dan alleen op het moment zelf: het werkt generaties door.

En omdat er maar weinig momenten in ons mensenleven zijn die zo veelbetekenend zijn, zo wezenlijk en zo transformatief, gun ik een ieder een bevallingservaring waarin je gekend wordt, gerespecteerd wordt en ondersteund wordt om je diepste kracht te ervaren: jij bent een schepper en drager van leven. Ook bij verlies van een baby kunnen dit belangrijke noties zijn!

Ik geloof verder in de warme kracht van zachtheid en empathie.

Dat nabijheid eenzaamheid kan opheffen.

Dat we elkaar soms kunnen "dragen".

Dat ons lichaam weet wat het moet doen, bij geboorte en bij sterven.

En dat we op aarde zijn, die korte tijd tussen geboorte en loslaten van het leven, om iets bij te dragen aan de wereld, namelijk ons unieke zijn.

Ik ben een van de oprichters van Doula Collectief Noord in Amsterdam. Doel van het collectief is naast professionele doula ondersteuning bieden ook bij te dragen aan het vormen van een lokaal netwerk van en voor ouders en met alle mogelijke geboortezorgverleners.

 

www.doulalau.nl